Ograja, ki odpušča

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Zaščita. Motoristi varnejši le na 22 kilometrih cest.
Oglej si celoten članek

Za motoriste so ob padcu še posebno nevarni jekleni stebrički ali ograje, pod katere je mogoče zdrsniti, zato je zelo dobrodošla zaščita spodnjega dela ograje.

V skladu s pravili o postavitvi dodatne zaščite je navedeno, da se ta postavlja le na odsekih, kjer je v toplejših mesecih velika frekventnost motoristov, hkrati pa se tam pogosteje dogajajo nesreče.

Do junija bodo na direkciji za ceste postavili 3,8 kilometra dodatnih lamel. Od leta 2005 so tako zaščitili 22,1 kilometra cest, največ ograj pa je v Posočju in na stari cesti proti morju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:03 5. Maj 2012.

    Nekateri res ne ločijo ceste od dirkališč, imaš prav. ampak pretiravaš. Kaj misliš da ti bo običajen motorist pridrsal pokonci? …

  • 09:58 5. Maj 2012.

    @ križar<br />Očitno ne veš za kaj se gre. Tele naše dodatne ograje so mala žalost. Pokriti bi morale kompleten …

  • 13:49 29. April 2012.

    Če bojo vozil po pameti je vsaka ogrjaj dobra,tko,pa sem včeraj mal opazoval motoriste 75% jih je vozilo dokaj normalno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.