Opel, ki bi utegnil zapeljati na ceste

Foto: Opel Opel RAK e koncept Foto: Opel Opel RAK e koncept Foto: Opel Opel RAK e koncept Foto: Opel Opel RAK e koncept Foto: Opel Opel RAK e koncept Foto: Opel Opel RAK e koncept
Opel bo imel na domačem terenu na avtosalonu v Frankfurtu številne adute, tako serijske, kot konceptne. Med letošnja presenečenja salona sodi eksperimentalno vozilo RAK e, ki bi v prihodnosti znal na ceste zaviti tudi v serijski obliki.
Oglej si celoten članek

RAK e potrjuje Oplov pionirski duh, kot študija pa raziskuje novo interpretacijo mobilnosti.

Dvosed z električnim pogonom (36 kilovatov) tehta zgolj 380 kilogramov, z enim polnjenjem baterij pa je spodoben prevoziti okoli 100 kilometrov. Baterije (5 kWh) se polnijo tri ure. Pospešek od 0 do 100 km/h je 13 sekund, najvišja hitrost pa 120 km/h. V kratkem sporočilu za javnost pri Oplu navajajo, da koncept v dolžino meri tri metre, visok je 1,19 metra, je agilen in zabaven za vožnjo, zanašajo pa se na mlajše kupce in tiste z omejenim proračunom.

Če bo zapeljal v proizvodnjo, naj bi stal med 8.000 in 12.000 evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.