Opel razkril drugo generacijo mokke

Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e Foto: Opel Opel mokka-e
Opel je razkril novo mokko. Gre za drugo generacijo kompaktnega SUV-ja, ki je na trgu od leta 2012 naprej in bo že od začetka na voljo z električnim pogonom.
Oglej si celoten članek

Tako je nova generacija mokke, ne imenuje se več mokka X, kar za 12,5 centimetra krajša od predhodnice, kljub temu pa je medosna razdalja večja za dva centimetra. Prtljažnik v osnovi meri 350 litrov. V dolžino tako meri le 4,15 metra, kar se po zagotovilih Opla odraža v večji okretnosti in agilnosti.

Foto: Opel Opel mokka-e

Avto Spremembe za opel insignio

Vozilo so postavili na modularno platformo poimenovano CMP (ang. Common Modular Platform), s tem pa omogočili, da je vozilo lažje (do 120 kilogramov v primerjavi s predhodnico) in bogatejše za številne nove asistenčne sisteme.

Foto: Opel Opel mokka-e

Razkrit nov Oplov obraz

Oblikovno gre za revolucijo v primerjavi s klasično predhodnico, saj prinaša povsem nov "obraz" znamke. Pri Oplu pravijo, da bodo njihova vozila naslednje povzemala obliko mokke. Nov je povsem digitalni kokpit naslednje generacije. Vodoravno raztegnjena instrumentalna plošča povezuje dva prikazovalnika s širokim zaslonom – zaslon pred voznikom meri do 30,5 cm (12”), sredinski zaslon pa do 25,4 cm (10”) in je namerno usmerjen proti vozniku, prezračevalne šobe pa so pomaknjene v ozadje.

Foto: Opel Opel mokka-e

Avto Opel z astro napoveduje dizelsko renesanso

Na voljo bodo novi asistenčni sistemi, kot je prilagodljivi regulator hitrosti ACC (Adaptive Cruise Control), ki lahko s funkcijo stop & go vozniku v zgoščenem prometu in zastojih pomaga voditi vozilo. Sistem za aktivno pozicioniranje na voznem pasu vozilo samodejno usmerja v sredino voznega pasu. Izboljšani so tudi prilagodljivi IntelliLux LED® matrični žarometi.

Foto: Opel Opel mokka-e

Avto 50 let avtomobila, ki je za Opel nekaj svetega

Mokka bo že od začetka prodaje na voljo tako z bencinskim kot dizelskim motorjem in tudi električnim motorjem v različici mokka-e z elektromotorjem, ki razvije moč 100 kW (136 KM) in največji navor 260 Nm. Elektronska omejitev največje hitrosti je 150 km/h, energijo je shranjena v bateriji s kapaciteto 50-kWh. Po zagotovilih tovarne lahko v voznem Normal izključno z elektriko prevozi do 322 kilometrov po WLTP, način Eco pa pomaga vozniku, da bolj optimalno izkoristi največji možen doseg.

Foto: Opel Opel mokka-e

Avto Nova opel corsa ima nekaj, česar nima noben konkurent

Del standardne opreme je sistem za hitro polnjenje z močjo 100 kW in enosmernim tokom (DC), ki omogoča, da baterijo v 30 minutah napolnimo do 80 %. Baterijo je možno polniti tudi od enofaznega do trifaznega priključka z 11 kW. Opel ponuja osemletno jamstvo na baterijo.

Foto: Opel Opel mokka-e

Prodaja se bo začela proti koncu poletja 2020, v prodajnih salonih pa bo na voljo v začetku leta 2021.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.