Opel razkril še največji SUV, grandland X

Foto: Opel Opel grandland X Foto: Opel Opel grandland X Foto: Opel Opel grandland X Foto: Opel Opel grandland X Foto: Opel Opel grandland X Foto: Opel Opel grandland X Foto: Opel Opel grandland X Foto: Opel Opel grandland X Foto: Opel Opel grandland X
Po mokki X in crosslandu X je tretji in hkrati največji član Oplov družine X, model grandland X. Na trgu bo konkuriral modelom, kot je nissan qashqai, pa tudi sestrskima peugeotu 3008 in v Šanghaju predstavljenemu citroënu C5 aircross, s katerima si deli arhitekturo.
Oglej si celoten članek

Grandland X je namreč nadaljevanje projekta začetega s koncernom PSA, Francozi so medtem tudi kupili Opla s strani General Motorsa. To pomeni, da si grandland X vse pomembnejše elemente in sisteme, od motorjev, menjalnikov, do arhitekture deli s Peugeotom in Citroënom, tudi DS7, ki so ga predstavili v Ženevi.

Oplov največji SUV v ponudbi v dolžino meri 4,48 metra, v širino 1,84 metra, v višino 1,64 metra, medosna razdalja meri 2,68 metra. Prostornina prtljažnika je 514 litrov (1652 litrov s podrtimi sedeži v drugi vrsti).

Foto: Opel Opel grandland X

Veliko napredne tehnike

O motorjih še ni podatkov, naj bi pa bil v ponudbi tudi 1,5-litrski turbo bencinski motor. Med asistenčnimi sistemi omenimo prilagodljivi tempomat, sistem za samodejno zaviranje s funkcijo prepoznavanja pešcev, nadzor utrujenosti, kamero s 360-stopinjskim pogledom na okolico vozila, sistem prilagodljivih žarometov AFL s svetili LED za vse funkcije ergonomske sedeže in multimedijo intellilink.

Če gre soditi po Peugeotih in Citroënih bo na voljo samo s pogonom na dve kolesui, na terenu pa mu bo pomagal sistem Grip Control, ki glede na podlago prilagaja način razporejanja navora. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.