Pahor operater sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev

Foto: Hidria
Foto: Hidria
Predsednik republike Borut Pahor je na povabilo Hidrie nadaljeval projekt SKUPAJ – Spodbujajmo drug drugega. Izdeloval je čepne svečke, s katerimi ima podjetje velike načrte.
Oglej si celoten članek

Borut Pahor je delovni dan preživel kot operater na avtomatizirani liniji sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev v Hidrii AET v Tolminu, ki predstavlja enega od tehnološko najbolj razvitih delov Hidrie.

Predsednik republike je po končani dopoldanski izmeni pojasnil, da je z delom v proizvodnji želel spoznati poslovne procese, ki potekajo v uspešnih podjetjih. "Delo v takšnih podjetjih zahteva natančnost in osredotočenost, hkrati med vodstvom in zaposlenimi spodbuja inovativnost. Vsak pri sebi namreč razmišlja, kako bi lahko delo opravljal še bolje in izpolnjeval zahteve vrhunske proizvodnje ter prispeval k napredku," je poudaril Pahor in dodal, da "je vsak poklic pomemben, da lahko sestavi slovensko gospodarstvo v tekmovalno enoto."

Milijonski posel Hidrie

Hidria se uvršča med vodilne svetovne dobavitelje visokotehnoloških rešitev za avtomobilsko industrijo, med njimi tudi sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev. Pahor je tako danes spoznal delo v fizični, a visokotehnološki in zahtevni proizvodnji, kjer z inovativnostjo in domačim znanjem uvajamo nove oblike dela na avtomatiziranih linijah.

Pred kratkim so v podjetju predstavili 21-milijonov evrov vredne pogodbe z Audijem, po kateri bo Hidria po letu 2015 edini dobavitelj nekaterih sestavnih delov za avtomobilske motorje V6 in V8, ki jih bo mogoče srečati tudi v bentleyjih, porschejih in lamborghinijih, ki spadajo v koncern Volkswagen.

Veliki načrti s čepno svečko

Še drznejše načrte imajo v družbi, katere avtomobilski del celotni korporaciji prinaša že dve tretjini vseh prihodkov, tudi na področju rešitev za hladni zagon dizelskih motorjev. Eden od takšnih izdelkov je čepna svečka s senzorjem tlaka PSG, v katero so doslej vložili osem milijonov evrov in jo zavarovali z 11 patenti, z njo pa nameravajo zlasti po uveljavitvi standarda euro 6.2 (leta 2017) postati vodilni dobavitelj sistemov za hladni vžig dizelskih motorjev. Čepne svečke, ki bodo omogočale nadzorovano izgorevanje v motorjih skozi njihovo celotno življenjsko dobo, bodo namreč po mnenju Hidrie eno od bistvenih orodij za doseganje vse ostrejših ekoloških standardov, medtem ko jim gredo na roke tudi težave konkurence.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:59 29. Januar 2014.

    Na kratko = SLUZ! Moj volilni glas NIKOLI ne dobiš Boris...

  • 10:54 29. Januar 2014.

    Ok iz te tovarne je bilo samo v januarju odpuščenih 60 delavcev in sedaj ta neki skaka tam okol!!ssSKUPAJ – …

  • 10:09 29. Januar 2014.

    Spet on...kaj je to -delo na črno, honorarno, sosedska pomoč? Ali samo odžira delo enemu delavcu. Poln organ mam tega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.