Passat je evropski avto leta 2015

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Evropski avto leta je postal volkswagen passat. Eno najprestižnejših lovorik v avtomobilskem svetu je osvojil dokaj prepričljivo. "Slovenski" predstavnik v finalu na zadnjem mestu.
Oglej si celoten članek

Na predvečer pričetka ženevskega avtosalona so v švicarskem mestu razglasili letošnjega dobitnika prestižnega naslova najboljšega avtomobila na Stari celini ta hip. Žirija 58 novinarjev iz 22 evropskih držav je s preprečljivo večino podeljenih točk odločila, da je najboljši ta hip nova generacija volkswagen passata. Citroën cactus na drugem mestu je zaostal za skoraj sto točk.

V finale se je uspelo uvrstiti tudi renault twingu, kjer je najmanjši in najcenejši izmed tekmecev osvojil sedmo mesto, a je tudi to svojevrstno priznanje za v marsičem inovativnega malčka iz Novega mesta.

Tako so se uvrstili:

1. Volkswagen passat 340 točk
2. Citroën C4 cactus 248
3. Mercedes-benz C-razred 221
4. Ford mondeo 203
5. Nissan qashqai 160
6. BMW 2 active tourer 154
7. Renault twingo 124
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.