Pet trikov za trdovratne madeže v avtu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kako očistiti trdovratne madeže v avtu, kot so čokolada, bruhanje, kri ...?
Oglej si celoten članek

Začetek spomladi je pravi čas za kompletno čiščenje avtomobila. Vsaj tako pomembna kot zunanjost je tudi notranjost avtomobila, saj sta od njene čistoče odvisno udobje in tudi zdravje.

To ne pomeni zgolj klasičnega čiščenja z vakuumskim sesalnikom in bezanju robčkov ter papirčkov izpod sedežev, temveč konkreten napad na vse tipe madežev, trdovratni prah in kar je še podobnih motilcev. 

Nekaj madežev pa je lahko res vztrajnih in pri njih še posebej pri tkanini niti vodni sesalec niti avtomobilska čistilna sredstva ne bodo pomagala kar tako. ADAC svetuje nekaj trikov za nekaj najbolj običajnih scenarijev: 

Madeži sladkih pijač 
Pričnite z vročo vodo, ki bo stalila sladkor. Madež "obdelajte" še s penečim čistilom. Odstranite čistilo in podrgnite do suhega. 

Kava
S penečim čistilom za tkanino močno namilite umazano mesto. Nato ga sperite s čisto vodo, dokler madež ne izgine. 

Bruhanje
Na tkanino nanesite sredstvo za čiščenje in dizenfekcijo in pustite delovati. Na koncu posesajte s sesalcem za mokro čiščenje. Dobro posušite in prezračite. 

Čokolada
Večje delčke odstranite, nato pa mesto zgolj namočite z vročo vodo ter ne drgnite. S čisto krpo osušite. 

Kri
Madež izdatno "obdelajte" s kockami ledu, nato popivnajte s krpo in hladno vodo. Nikar ne drgnite.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.