Peugeot predstavlja SxC

Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept Foto: Žurnal24 Peugeot SxC koncept
Peugeot ima velike načrte v SUV segmentu vozil. V ta namen bo na avtosalonu na Kitajskem predstavil koncept hibridnega crossoverja SxC, ki je najava novega SUV modela.
Oglej si celoten članek

Peugeot na Kitajskem vsako leto predstavi vsaj en nov produkt. Letos bo v okviru avtosalona v Šanghaju premierno predstavil hibridni crossover koncept SxC (Shanghai cross concept), s katerim napoveduje, da je treba v prihodnje nanj resno računati tudi v segmentu mestnih SUV vozil, ki so predvsem v Aziji vse bolj priljubljena.

4,87 metra dolg in 1,61 metra širok koncept ima kar nekaj oblikovalskih posebnosti, kot so v nasprotno smer odpirajoča stranska vrata za lažje vstopanje na zadnje sedeže, velika 22-palčna kolesa in LED tehnologija žarometov. Posebnost je tudi agresivno oblikovana zračna reža in ozki žarometi. Za motorizacijo so poskrbeli s peugeotovim HYbrid4 hibridni sklop, ki ga sestavljata 1,6-litrski bencinski motor z močjo 160 kilovatov (218 KM) in s turbinskim polnilnikom ter električni motor (71 kW/95 KM) na zadnji osi. Menjalnik je samodejni šeststopenjski, baterije pa litij-ionske. Pri nizkih hitrostih omogoča tudi vožnjo brez emisij, torej izključno na elektriko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.