Pijan Poljak ogrožal varnost na štajerski avtocesti

Policijska provida je zabeležila vožnjo pijanega voznika tovornjaka na štajerski avtocesti.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden sta policista Postaje prometne policije Celje na avtocesti obravnavala več hujših cestnoprometni prekrškov, ki jih je storil 43-letni državljan Poljske.

Vijugal v predoru Golo rebro

Med vožnjo tovornega vozila proti Mariboru je ogrožal varnost drugih udeležencev cestnega prometa, tako da je v predoru Golo rebro vozil levo in desno po prometnih pasovih. Njegovo nezanesljivo vožnjo sta policista posnela z videonadzornim sistemom iz vozila provida. Z namenom ustavitve in izvedbe postopka sta ga nato prehitela in ustavljala z modro lučjo, kratkimi zvočnimi signali in svetlobno tablo.

1.500 evrov kazni

Voznik ni upošteval predpisanih znakov policistov, temveč je vožnjo nadaljeval po vinjetnem prometnem pasu mimo cestninske postaje Tepanje. Po vnovičnem ustavljanju je zapeljal za policijskim vozilom in ustavil na počivališču Tepanje. V postopku mu je elektronski alkotest nameril kar 1,59 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan na podlagi določbe 24. člena zakona o pravilih cestnega prometa. Po pridržanju mu je sodnica Okrajnega sodišča v Šmarju pri Jelšah izrekla globo v višini 1.500 evrov in stransko sankcijo 18 kazenskih točk.

Video: pijan Poljak vijugal v predoru Golo rebro

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:11 23. Avgust 2013.

    Pa ljubi polcaji , a morete res vsako stvar zašuštrati. Kaj hočete morda prikazati to strašno vijuganje po cesti. Nič …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.