Pnevmatike za vožnjo po ledu

Foto: Žurnal24 Kumho je predstavil koncept zanimivega električnega SUV-a z imenom fortis. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Proizvajalec avtomobilskih pnevmatik Kumho je prikazal konceptno različico svojega SUV-vozila, katerega deli karoserije so izdelani iz reciklirane gume.
Oglej si celoten članek

Kumho je koncept poimenoval fortis. Platforma, na kateri bi bil postavljen, je modularna, torej večnamenska, pogon pa naj bi bil na elektriko, in sicer 74 kW/100 KM moči na pnevmatiko. Skupaj bi bil torej zmožen razviti 400 konjskih moči. Koncept, ki verjetno v resnici nikoli ne bo zaživel, dopušča številne možnosti, kar zadeva prenos. Omogoča pogon na dve kolesi, na vsa štiri, na dva diagonalno. Kljub vsemu naštetemu pa so na avtomobilu najbolj zanimive pnevmatike. Pri vožnji izven urejenih cestišč bi po potrebi na pnevmatike zaradi boljšega oprijema na ledu in makadamu vgradili metalne dele, ob vožnji po asfaltu pa bi praznino v pnevmatikah zapolnil zrak. Koncept verjetno v prihodnosti nikoli ne bo zaživel, za razliko od prilagodljivih pnevmatik, ki bi lahko zanimale predvsem vojno industrijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.