Po enoprostorcih zdaj izumrtje grozi še tem avtom ...

Foto: Proizvajalec
Foto: Proizvajalec
Na izhodnih vratih je še en razred avtov, za katerim smo nekoč tako radi obračali poglede.
Oglej si celoten članek

Po letih bujne raznovrstnosti ponudbe zdaj proizvajalci avtov intenzivno redčijo ponudbo in se osredotočajo na najbolj dobičkonosne. Velikanske naložbe se trenutno dogajajo predvsem v digitalizacijo, elektrifikacijo in avtonomno vožnjo. 

Nišni izdelki bodo v prihodnjih letih najbolj na tapeti, med njimi pa glede na zgoraj navedene tri smeri razvoja najslabše kaže kupejem in kabrioletom. Še posebej kabrioletom, ugotavlja Automobilwoche. Ob tem navajajo največji trg na svetu, kitajskega, kjer zaradi vročine v mestih in slabe kakovosti zraka nihče niti ne pomisli, da bi se vozil brez strehe nad glavo. 

bi jih imeli? Avtomobili, narejeni za večno poletje

A tudi anketa iz Nemčije, kjer so jih lani registrirali še 20 tisoč, kaže, da so kabrioleti daleč stran od nekdanje slave. Deset do dvajset let nazaj je imel skoraj vsak evropski velikoserijski model tudi kabrioletno različico - golf, astra, megane, 306 CC, 206 CC, C3 ... Danes je to nepredstavljivo, saj so vmes že izginile tudi dvovratne kupejevske različice. Kabrioleti so bolj kot ne ostali le še domena nekaterih premijskih znamk.

Foto: Proizvajalec Mini kabriolet

Agencija Civey je objavila rezultate, po katerih le še vsak tretji Nemec obžaluje, da se ponudba kabrioletov redči. 45 odstotkom vprašanih je vseeno, se pa več kot četrtina anketiranih ne more odločiti ali pa nimajo mnenja. Ženske so kabrioletom še manj naklonjene od moških.

Morda pa bo novo dobo avtov brez strehe vendarle poskusil spet uloviti Volkswagen. Marca je prišlo na dan, da pri proizvajalcu resno razmišljajo o kabrio modelu električnega ID.3.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:42 30. Maj 2021.

    V prvem mesecu sem prejel 23785 ameriških d0larjev, zadnji mesec pa 29847 dolarjev, samo delal sem od spleta od doma. …

  • 10:50 30. Maj 2021.

    Pa kdo si zeli ta jajca(golf, astra, megane, 306 CC, 206 CC, C3 ...) v izvedbi cabrioleta? To so delovni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.