Po Krasu se bo vila najdaljša kača

Foto: Kraški gadje
Foto: Kraški gadje
V nedeljo, 27. maja, se bo po Sloveniji vozila najdaljša kača na svetu. Kraški gadje namreč pripravljajo 7. tradicionalno srečanje lastnikov in ljubiteljev vozil znamke Alfa Romeo. Pogovarjali smo se s predsednikom kluba Davidom Zego.
Oglej si celoten članek

V nedeljo boste poskušali postaviti nov Guinnessov rekord v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo. Menite, da vam bo uspelo?
Zagotovo. Do zdaj imajo rekord Angleži, ki so v vasici Epson na enem mestu zbrali 312 vozil. Za nov rekord potrebujemo eno vozilo več, do zdaj pa smo prejeli 439 prijav. Če nam bo šlo na roko tudi vreme, mislim, da ne bi smeli imeti težav.

Iz koliko držav prihajajo udeleženci?
Prijavili so se Srbi, Hrvati, Bosanci, Švicar, trije Avstrijci, Italijani in Slovenci.

Kje vas bodo ljudje v nedeljo lahko videli?
V Gorjanskem bomo od 9. ure do 11.30, potem pa gremo v vožnji v koloni postavit rekord. Kolona se bo vila do postanka v Opatjem selu, kasneje pa sledi vrnitev v Gorjansko.

Bodo člani Guinnessove knjige rekordov prisotni na dogodku?
Ne. Bodo pa naši notarji. Pravilnik dovoljuje tak postopek. Notarji vse pregledajo, overijo in pošljejo.

Kdaj boste vpisani v novo knjigo rekordov?
Mislim, da v mesecu do dveh.

Kateri bo najstarejši in kateri bo najbolj poseben?
Najstarejši in tudi najbolj poseben avtomobil, ki je prijavljen, je alfa 6C 2500 letnik 1949 villa d'este. To je eden najbolj redkih, lastnik pa je Italijan.

Foto: Alfa Romeo Alfa romeo montreal Katera alfa pa je najbolj posebna v Sloveniji?
Alfa montreal. Vozilo je bilo kot prototip predstavljeno na avtomobilskem salonu v Kanadi. Ker je zanj vladalo izjemno zanimanje, so ga začeli proizvajati serijsko.

Koliko članov šteje vaš klub?
48 članov.

Kaj je pogoj, da se nekdo včlani v vaš klub?
Mora biti ljubitelj alfe, hkrati pa mora imeti željo in voljo delati v klubu. Ne sme pričakovati ugodnosti. Predvsem pa se mora rad družiti.

Med avtomobilisti je uveljavljen izraz alfisti. Je za ta naziv dovolj, da voziš avtomobil znamke Alfa Romeo, ali je potrebnega kaj več?
Alfisti ljubijo alfe z dušo. Ko enkrat kupiš alfo, pa čeprav pozneje presedlaš na drugo znamko, te mora še vedno vleči k alfi. To moraš imeti v sebi. To, da smo na enem mestu zbrali toliko alfistov, samo zase pove, da smo drugačni od drugih, da smo posebni.

Zakaj so alfe tako posebne in drugačne?
Rodil sem se v družini, ki je imela doma alfo romeo, in drugega avtomobila sploh ne poznam. Ko enkrat začutiš športni duh alfe, je težko kdaj voziti kakšno drugo znamko.

Kaj vozite vi?
Alfo GT junior letnik 1968.

Katerih modelov se najbolj veselite v prihodnosti?
Alfe giulie, ki naj bi prišla prihodnje leto. To je naslednica alfe 159.

Foto: Žurnal24 Alfa Romeo 33 coupe stradale - letnik 1967 Kateri avtomobil v zgodovini alfe romeo najbolj poseben?
Zame osebno je najlepša alfa 33 stradale letnik 1967, ki je bila izdelana samo v 18 primerkih. Že ob pogledu nanjo mi začne srce biti hitreje.

Kaj si misli voznik alfe, ko na semaforju sreča voznika BMW?
Mlade alfiste morda to zbode, nas starejših pa ne. Mi uživamo v svojih alfah.

Kaj pa pravite na očitke, da nikoli ne smeš kupiti rabljenega avtomobila znamke Alfa Romeo? Na ta račun so se pošalili tudi v oddaji Top Gear.
To je vprašanje na mestu. Največja težava v Sloveniji je, da ima 90 odstotkov rabljenih vozil zlagane kilometre. Kupec zato pogosto ne ve, kaj dobi. Drži pa, da če kupiš alfo od pravega alfista, menim, da si zadel na tomboli. Alfe nikakor nimajo krajšega roka trajanja, kvečjemu bi to lahko rekli za kakšne druge znamke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.