Pogonski motor motocikla v Volkswagen

Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport
Volkswagen v Parizu predstavlja sadove sodelovanja z Ducatijem. V Volkswagnov koncept XL sport je vgrajen najzmogljivejši dvovaljni agregat na svetu, ki ga najdemo v novem ducatijevem motociklu 1199 superleggera.
Oglej si celoten članek

XL sport je sicer izpeljanka ekološkega modela XL1 s porabo nižjo od enega litra, a se novi koncept bolj kot na ekologijo z XL1 navezuje z obliko.

Za pogon namreč skrbi izboljšan 1,2-litrski dvovaljni motor z 147 kilovati moči (200 KM), ki zmore najvišjo hitrost 270 km/h, zavrti pa se do območja 11.000 vrtljajev. Za prenos moči na cesto skrbi sedemstopenjska dvosklopčna avtomatika DSG.

Digitalna instrumentalna plošča

Foto: Volkswagen Volkswagen XL sport Več vozne dinamike omogoča izjemna aerodinamičnost, koeificient zračnega upora je 0,258. Slednjega so zagotovili s številnimi oblikovalskimi prijemi v obliki zračnih žepov, difuzorjev, dvižnega spojlerja in uporabo lahkih materialov.

Tudi notranjost s povsem digitalno instrumentalno ploščo je tesno povezana s svetom motociklizma. Posebnost je aluminijasta ročica ob menjalniku za še hitrejše prestavljanje in številni dekorativni elementi v rdeči barvi, od  šivov na volanu in sedežih, do varnostnih pasov. Posebnost so tudi dvižna vrata.

Pri Volkswagnu so v Parizu ob razkritju novosti, predstavljajo tudi priključni hibrid passata GTE, najavili, da so proizvedli že 200 milijonov vozil, jubilejno vozilo, ki je zapeljalo s proizvodnega traku, pa je bil prav koncept XL sport.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.