Policija kaznovala 79 "invalidov"

Foto: Bralka Andreja
Foto: Bralka Andreja
Mariborski policisti so 3. decembra, na dan invalidov, poostreno nadzirali parkirne prostore, rezervirane za invalide.
Oglej si celoten članek

Tretjega decembra so policisti med 8. in 14. uro na območju Policijske uprave Maribor izvedli poostren nadzor nad nepravilnim parkiranjem s poudarkom na ugotavljanju kršitev na parkirnih prostorih za invalide.

V času nadzora so policisti ugotovili 79 kršitev nepravilno parkiranih vozil na parkirnih mestih za invalide in 67 drugih kršitev nepravilno parkiranih vozil. Za ugotovljene prekrške so 91 kršiteljem izrekli globo, na 51 nepravilno parkiranih vozilih pustili obvestilo o prekršku in štiri kršitelje opozorili.

Parkiranje neinvalidnih ljudi na mestih za invalide je zelo razširjeno. Zato je bila še bolj nerazumna “prijazna” poteza prejšnje vlade, ki je globo s 120 evrov celo znižala na 80, kar v primeru “polovičke” za brezvestne voznike pomeni le še 40 evrov tveganja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 17:04 9. December 2013.

    očitno rad parkiraš na prostorih za invalide,pa te moti kazen

  • 12:04 6. December 2013.

    razmislek: več keša kot bomo pobrali s kaznimi, več ga bo država "zakockala". Ves ta denar bi lahko spravli standardni …

  • 08:01 6. December 2013.

    lulček mamin

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.