Policisti pripravljeni na hitre bogataše

Foto: Team Galag Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag/Marc Kaser Gumball 3000 Foto: Team Galag Gumball 3000
Dirka bogatašev in znanih osebnosti Gumball 3000 je za policijo nezakonita. Če bo resnično potekala tudi čez slovensko ozemlje, se obeta veliko dela za policijske provide.
Oglej si celoten članek

Včeraj smo poročali, da te dni poteka znamenita dirka Gumball 3000, ki utegne po dveh letih znova prečkati Slovenijo.

"Slovenska policija spremlja dogajanje v zvezi s potekom omenjene nezakonite dirke in je v stiku s tujimi varnostnimi organi," so za Žurnal povedali na policiji. 

"Ker organizatorji omenjenih dirk dejanskih relacij ne razkrivajo oziroma so te tajne, obstaja  možnost, da bodo udeleženci potovali tudi skozi Slovenijo, zato so o omenjeni možnosti obveščene tudi policijske enote, ki bodo temu primerno poostrile nadzor."

A pri policiji dodajajo, da naj bi po do zdaj znanih informacijah etapa dirke na relaciji Dunaj–Monaco "zaobšla Slovenijo". Kje bo potekala etapa, smo povprašali tudi organizatorja dirke, vendar odgovora nismo prejeli. 

Le po Avstriji ali tudi prek Slovenije?

Dejstvo je, da je med Dunajem in Verono, kjer je postanek udeležencev za kosilo, okoli 720 kilometrov poti oziroma šest ur in pol nepretrgane vožnje. 

Udeleženci bodo imeli na razpolago dve možnosti, in sicer severno ruto, ki jih bo od Dunaja vodila do Gradca, od tam pa prek avstrijske Koroške mimo Celovca in Beljaka do meje z Italijo, ki jo bodo prečkali pri Trbižu. Pot od tam vodi mimo Vidma in se priključi na avtocesto proti Benetkam.


Druga trasa je le neznatno daljša, a verjetno za marsikaterega udeleženca športnih avtomobilov ugodnejša, saj na dolgih poteh ti avti niso niti najmanj udobni. Od Gradca poteka prek Šentilja, po slovenskih avtocestah nato do Fernetičev in dalje proti Benetkam. Proti slovenski trasi sicer govorijo vinjete, ki jih bodo morali udeleženci dodatno nabaviti, a po izkušnjah izpred dveh let to ni predstavljalo nobenega problema; marsikdo si z nalepko niti ni belil glave, saj je bila predpisana kazen le kaplja v morje proti stroškom zaradi policije na poti.

Kam jo bodo ubrali udeleženci, je torej odvisno predvsem od navodil organizatorjev in od tega, kako vestno se jih bodo držali. Verjetno pa lahko vseeno marsikaterega izmed druščine ferrarijev, aston martinov, buggatijev in celo koenigseggov pričakujemo tudi na naših cestah. Če bo to res, jih bo mogoče v petek na Šentilju videti že nekje med 11.30 in 12. uro, slabe tri ure po startu z Dunaja.

Kako se je pogodil s slovensko policijo

Za konec še izjava lastnika superšportnega lamborghini murchielága, ki je pred dvema letoma sotekmovalcem takole razlagal bližnje srečanje s slovensko policijo, takrat na poti proti Zagrebu: “V Sloveniji so me ustavili z neoznačenim avtom. Imeli so neki moderen sistem, ki je kar med vožnjo meril, kako hitro sem šel. Malo sem se moral pogajati za kazen, na koncu mi je policist napisal 75 evrov, v zameno pa sem mu dovolil, da se je usedel v moj avto.” Govoril je seveda o sistemu provida.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:53 23. Maj 2013.

    haselhoff vozi audi r8, batmobil je pa avto ekipe Galag, ki prihaja iz savdskega polotoka....pa kašna navodila organizatorjev, oni jim …

  • 23:54 21. Maj 2013.

    Sigurno ne gredo čez Slovenijo (preverjeno pri kolegu, ki trenutno dirka hehe). Gleda se navigacija ali gmaps - torej gredo …

  • 13:13 21. Maj 2013.

    naj se lotijo resnejsega dela, kot pa iskanje hitrega zasluzka, ker jim zna se tukaj spodleteti!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.