Polnjenje na daljavo

Foto: Žurnal24 Pri BMW niso potrdili (prav tako pa tudi ne zanikali), da polnilne postaje razvi
Električna vozila. BMW in Siemens razvijata tehnologijo brezkontaktnega polnjenja avtomobilov na daljavo. Prvo postajo naj bi v Nemčiji postavili že v mesecu maju.
Oglej si celoten članek

Projekt, ki ga skupaj razvijata nemški Siemens in BMW, naj bi omogočila kratke postanke za polnjenje električnih vozil. Prva postaja bo postavljena že prihodnji mesec v Berlinu.

Na razdalji 10 centimetrov
Polnjenje omogočata dve tuljavi: primarna, ki je skrita pod zemljo in priključena na električno omrežje, in sekundarna, ki je nameščena v avtomobilu. Razdalja za uspešno polnjenje naj bi bila od osem do 15 centimetrov. Pri Siemensu trdijo, da ima tak prenos električne energije več kot 90-odstotni izkoristek.

Brez škodljivih učinkov
Magnetno polje naj ne bi škodilo okolju in uporabnikom, saj se vzpostavi le v natančno določenem območju med obema tuljavama. Prednosti brezkontaktnega polnjenja sta poleg preproste uporabe odpornost proti vandalizmu in obrabi.

Prvo prvotno postajo bodo postavili že maja, mesec zatem pa naj bi njeno preizkušanje razširili na več postaj v Berlinu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.