Polovica jih bo prtljažnik odpirala z nogo

Foto: Ford
Foto: Ford
Prtljažnik. Polovica kupcev ford kuge je izbrala prostoročno odpiranje prtljažnih vrat.
Oglej si celoten članek

Ford je lani v novi kugi ponudil nov trik, prostoročno odpiranje prtljažnih vrat z zamahom noge.


Več kot 35.700 uporabnikov ford kuge – 48 odstotkov kupcev – je lani naročilo ta sistem, prvo mesto pa s kar 94 odstotki pripada Nizozemcem. Med Fordovimi šestimi največjimi evropskimi trgi je sistem najbolj priljubljen v Italiji, kjer ga je izbralo 60 odstotkov kupcev, sledi Nemčija s 57 odstotki.

Sistem deluje z dvema tipaloma v zadnjem odbijaču, ki zaznata voznikovo nogo in se odzoveta na zamah. Tako je preprečeno, da bi se prostoročno odpiranje sprožilo nehote, na primer zaradi premikanja živali pod vozilom. Ford je s pomočjo prostovoljcev, ki so uporabljali testne prototipe, sistem in določil ustrezno gibanje pri zamahu z nogo.

Države, v katerih je več kot 50 odstotkov kupcev kuge naročilo prostoročno odpiranje prtljažnih vrat:

Nizozemska: 94 odstotkov
Portugalska: 83 odstotkov
Irska: 77 odstotkov
Norveška: 70 odstotkov
Romunija: 67 odstotkov
Danska: 63 odstotkov
Finska: 63 odstotkov
Avstrija: 62 odstotkov
Italija: 60 odstotkov
Češka: 57 odstotkov
Nemčija: 57 odstotkov
Poljska: 53 odstotkov
Belgija: 52 odstotkov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.