Pomanjkanje menjalnikov ogroža proizvodnjo

Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 SW
Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 SW
Iz francoskega koncerna PSA so sporočili, da imajo nenavadne težave, primanjkuje jim menjalnikov.
Oglej si celoten članek

Iz koncerna PSA so sporočili, da lahko v naslednjih tednih pride do prekinitve proizvodnje modela 308. Primanjkuje jim namreč šeststopenjskih ročnih menjalnikov, so sporočili iz Peugeota. Model 308 izdelujejo v tovarni v mestu Sochaux, na vzhodu Francije. Proizvodnja je namreč motena že dva dni, sporoča tiskovna predstavnica pri PSA Karine Douet.

Pri Peugeotu je nastalo ozko grlo, saj menjalnike proizvajajo v drugi tovarni v Valenciennesu na severu Francije, dodaja Douetova.

"Proizvodnja bo motena še nekaj tednov," dodaja in pojasnjuje, da težave nikakor ne bodo vplivale na prodajne številke v drugi polovici leta. 

Avto Trojni test: peugeot 2008, 3008 in 5008

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.