Porsche 918 po avtocesti lovil koenigsegga

Takšen prizor je na javnih cestah mogoč le v Nemčiji. Porschejev paradni konj 918 spyder se je zapletel v lov na monstruma koenigsegga agero R. Letelo je blizu 350 km/h!
Oglej si celoten članek

Seveda ne gre hvaliti voznikov obeh superstrojev, saj se je divji lov dogajal v času, ko je bilo na avtocesti kar nekaj prometa, pa tudi razmere v ozračju so bile vse prej kot idealne. Nemški komentatorji pod videom so tudi znali povedati, da je na tem odseku nemške šestpasovne avtoceste hitrost omejena le na 120 km/h in da nikakor ni šlo za odsek brez omejitev.

A če ne moraliziramo preveč, sta superšportnika pokazala, zakaj spadata med najbrutalnejše serijske avtomobile na svetu.

In še ... Agera R je tekmecu dokazala, zakaj nemci švedski stvaritvi preprosto ne morejo priti blizu, pa čeprav je merilnik hitrosti pri porscheju kazal številko prek 350 km/h. Hibridni porsche 918 spyder (661 kW/899 KM) ima nominalno končno hitrost "okoli" 340 km/h, medtem ko koenigsegg agera R, ki je leta 2011 podrla šest rekordov v pospeševanju in zaviranju, zmore kar 820 kW/1.115 KM in ima končno hitrost pri 443 km/h. 

Video so objavili na spletni strani GTBoard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.