Hibridna panamera hitra kot blisk, varčna kot Gorenjka

Foto: Porsche Porsche panamera4 E-hybrid Foto: Porsche Porsche panamera4 E-hybrid Foto: Porsche Porsche panamera4 E-hybrid Foto: Porsche Porsche panamera4 E-hybrid Foto: Porsche Porsche panamera4 E-hybrid
Porsche panamera 4 E-hybrid ponuja izpolnitev najbolj drznih sanj - ogromno moč in zelo nizko porabo.
Oglej si celoten članek

Na salonu v Parizu bo Porsche predstavil četrto različico svoje športne limuzine. Panamera 4 E-hybrid je priključni hibrid, ki omogoča do 50 kilometrov poti zgolj na elektriko. Pa ne le pri kakšni mestni vožnji temveč vse do 140 km/h. Razlik s prejšnjo generacijo elektrificirane panamere je torej veliko.

Seveda je jasno, da je novinka nekoliko prepisala recept od hiperšportnika 918 spyder in ga primerno omilila. A končna moč 340 kW (462 KM) je vse prej kot pohlevna. Zagotavlja jo kombinacija 2,9-litrskega V6 biturbo bencinar z 242 kW (330 KM), preostanek moči pa doda elektromotor s kar 400 Nm, ki je na razpolago vsak hip. Skupnega navora je kar za 850 Nm, na vsa kolesa pa ga prenaša osemstopenjski (!) dvosklopčni menjalnik. Pospešek do sto km/h znaša 4,6 sekunde, najvišja hitrost pa je 278 km/h.

Ob vsej tej moči je poraba še toliko bolj impresivna - normni izračun pravi, da panamera porabi le 2,5 litra bencina na 100 km.

Litij-ionska baterije je po novem kapacitete 14,1 kWh in je integrirana v dno avta. Polnjenje traja slabih šest ur, ob boljši, 32-amperski polnilni postaji pa 3,5 ure. 

Pri hibridni panameri je serijski že športni chrono paket, ki omogoča šest različnih programov vožnje, tudi najbolj brutalnega sport plus. 

Cena za panamero 4 E-hybrid je v Nemčiji malce nad 100.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:46 10. September 2016.

    A ste prav zapisali, da je najvišja hitrost 478 km/h?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.