Porsche pokazal različico turbo

Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 911 turbo
Natančno na 50. rojstni dan družine 911 je Porsche najavil najnovejšo izvedenko turbo in turbo S, v katera je vgradil vse svoje najnovejše znanje.
Oglej si celoten članek

Če je že 911 atlet, potem bi 911 turbo morali primerjati s športnikom, ki je pojedel še kakšen zvarek. Šestvaljni 3,8-litrski motor je povezan z dvema turbinama s spremenljivim kotom lopatic, pospešeno dihanje pa na vsa štiri kolesa prek menjalnika z dvojno sklopko prenese skupaj kar 383 kilovatov (520 KM) oz. 412 kilovatov (560 KM) v izvedenki turbo S. 

Prvega z mesta ta moč požene lahko že v 3,2 sekunde, kar je desetinko bolje od turbo S prejšnje generacije. Sedanji turbo S pa do stotke šine v 2,9 sekunde, najvišja hitrost je pri obeh 318 km/h. Novost pri novi turbo generaciji je zadnji par koles, ki omogoča nekajstopinjski zamik in na ta način s skrajšanjem medosne razdalje pomaga prednjemu paru pri še drznejših napadih na zavoje. Da je avtomobil še bolj pripet s cesto, skrbi velik večstopenjski zadnji spojler, nov pa je tudi večstopenjski prednji spojler.

Po videzu sta nova "turbaka" v skladu s tradicijo še bolj napinjena od aktualne sedme generacije 991, postavljena sta na 20-palčna platišča, koloteka sta slabe tri centimetre širša kot pri carreri 4S. Kljub izjemni moči je poraba v primerjavi s predhodnikom znižana za okoli 15 odstotkov. Pri Porscheju trdijo, da se 911 turbo zadovolji že z 9,7 litra na 100 kilometrov, k temu pripomoreta sistem stop&start in sistem "jadranja", ko se avtomobil pri križarjenju brez napora samodejno odklopi od menjalnika. 

V Nemčiji stane 911 turbo 162.055 evrov, turbo S pa 195.256. Cene v Sloveniji bodo zaradi davkov še precej višje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.