Portorož: za lado nivo so se potegovali celo s Finske

Foto: Letališče Portorož
Foto: Letališče Portorož
Letališka lada niva je po 32 letih dobila novega lastnika. Zanimanje za ohranjeno legendo je bilo izjemno.
Oglej si celoten članek

Portoroško letališče je uspešno izvedlo dražbo svojega več kot tri desetletja starega avtomobila, lade nive. 

Izklicna cena je bila 700 evrov, na koncu pa so jo prodali najboljšemu ponudniku za kar 2.600 evrov. 

Zanimanje za starodobnega 4x4 je bilo izjemno, eden od dražiteljev se je prek videopovezave za avto potegoval celo iz Finske. 

Vozilo, ki je celo življenje preživela kot operativno letališko vozilo portoroškega letališča, je bilo po napeti dražbi prodano za 2600 eur. Avtomobil, ki ima prevoženih nekaj manj kot 39 tisoč kilometrov in je v dobrem tehničnem in karoserijskem stanju, je kupil dražitelj iz Knežaka (na zgornji fotografiji).

Foto: Letališče Portorož Lada niva Foto: Letališče Portorož Lada niva

Vse od nakupa leta 1989 so ga uporabljali kot operativno letališko vozilo na letališču, tako da sploh ni vozila po javnih cestah. Vseeno pa ima vsa potrebna dokazila, da jo bo novi lastnik lahko brez težav registriral in ji krepko podaljšal življenje. Le modre luči ji bo moral sneti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.