Poskusi izsiljevanja pri prodaji avtomobilov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Metliški policisti v teh dneh obravnavajo več primerov, v katerih storilci s pretvezo od prodajalcev avtomobilov skušajo izsiliti vračilo denarja.
Oglej si celoten članek

Način storitve je bil v vseh obravnavanih primerih podoben. Policisti s preiskavo nadaljujejo in opozarjajo na previdnost pri prodaji avtomobilov.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, je prodajalce rabljenih avtomobilov, ki so oddali oglas na spletnih straneh, namenjenih prodaji avtomobilov, že kmalu po oddaji oglasa po telefonu poklical moški in se dogovoril za nakup vozila. Zagotavljal je, da bo vozilo kupil po ceni, določeni v oglasu, in prodajalce prepričeval, naj oglas umaknejo s spleta.

Zahtevali vrnitev kupnine

Na dogovorjen kraj prodaje je s kupcem prišlo več oseb, ki so skušali znižati ceno vozila, v več primerih so prodajalce tudi ustrahovali. Že kmalu po nakupu pa so prodajalca poklicali po telefonu s pretvezo, da je na avtomobilu med vožnjo prišlo do večje okvare in zahtevali, da jim povrne škodo oziroma vrne del kupnine. Prodajalcem, ki so zavrnili vračilo denarja, so storilci grozili, jih nadlegovali s telefonskimi klici ter obiski na domu in jih izsiljevali. V več primerih so oškodovanci storilcem izročili med 500 in 2.000 evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:32 18. Januar 2014.

    Deportirat u PM al pa v dim, matr mi jih pa živimo, alo???, pa nisem nacist al pa racist...

  • 15:05 18. Januar 2014.

    cigojner raus, hehe...

  • 14:55 18. Januar 2014.

    nacisti so imeli vsaj glede nečesa prav.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.