Pozor, na Reki že deluje novih devet radarjev

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Na Hrvaškem poteka postavljanje največjega prometnega radarskega sistema, s katerim naj bi preventivno vplivali na prehitre voznike, ki ne upoštevajo omejitev hitrosti. Na Reki že deluje devet radarjev.
Oglej si celoten članek

Kamere-radarji 24 ur na dan snemajo posamezno lokacijo. Fotografija vozila, ki prekorači zakonsko dovoljeno hitrost, se samodejno posreduje informacijskemu sistemu hrvaškega notranjega ministrstva. Kazen na dom sledi najkasneje v tednu dni, pišejo hrvaški mediji. Kamera lahko posname tudi obraz voznika.

Kot so pojasnili na hrvaški policiji, bodo poleg hitrosti vožnje lahko preverjali tudi registrske tablice v primeru kraje vozil. Računalniški sistem je možno postaviti tudi tako, da se oglasi alarm, če policijska kamera zazna registracijo ukradenega vozila.

Kje stojijo radarji?

Kostrena D8 – 50 metrov za križiščem Doričići (smer jug)
Tunel Pećine – pred izvozom za Tower center (smer vzhod)
Obvoznica – pri križišču Draga (smer zahod)
Obvoznica – 650 metrov pred križiščem Diračje (smer zahod)
Obvoznica – 50 metrov pred vhodom v tunel Škurinje II (smer vzhod)
Zvonimirova ulica – pri OMV (obe smeri)
Liburnijska ulica – pri železniškem nadvozu (smer center)
Ljubljanska cesta – pri hišni številki 4 (smer vzhod)
Nova cesta – pri mestni toplarni (smer zahod)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:23 20. Julij 2015.

    Pošiljajo tudi na dom v Sloveniji?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.