Predstavljen novi super Čeh

Foto: Škoda Škoda superb Foto: Škoda Škoda superb Foto: Škoda Škoda superb Foto: Škoda Škoda superb Foto: Škoda Škoda superb Foto: Škoda Škoda superb Foto: Škoda Škoda superb
Škoda superb nove generacija se je v polnosti razkrila. Češki zastavonoša je "najboljša škoda doslej".
Oglej si celoten članek

Po več dneh skrivalnic so v sredo zvečer v Pragi le pokazali tretjo generacijo superba. Nova oblikovalska stvaritev ekipe okoli Josefa Kabana nadaljuje zadnji trend, s katerimi želi znamka pri svojih avtomobilih vendarle pokazati nekaj več čustev, predvsem s sprednjega dela je vidno precej podobnosti z študjo Vision C, s katerim so Čehi razgreli lansko Ženevo. Avto je še večji, nos je nizek, svetila oglata, streha je usločena, ne manjkajo značilni detajli, kot so "hokejska" zadnja vrata ali podpis sijalk v obliki poveznjenega U-ja. Notranjost je prečiščena in morda po fotografijah sodeč celo zadržana. 

Superb kot pravi zastavonoša prinaša s seboj cel kup pri Škodi prvič uporabljenih tehnologih, denimo možnost kontrole na infotainmentom tudi z zadnjih sedežev, pa brezžično polnjenje telefonov, za odpiranje prtljažnika (ogromnih 625 litrov pogoltne že v osnovi) je dovolj migljaj noge pod odbijačem.

Limuzina (karavana bodo predstavili ne prej kot v pol leta) pa nima več posebnih zadnjih vrat, ki so se lahko odpirale limuzinsko ali kombilimuzinsko. Odslej je superb le še limuzina. V notranjosti je seveda poudarek na prostornosti, trdijo denimo, da imajo zadnji potniki dvakrat več prostora kot denimo v opel insigniji. Morda bi bilo zanimivo vedeti še primerjavo s sorodnim VW passatom ali bognedaj audijem A4. 

Motorna ponudba je v veliki meri predvidljiva, pri petih bencinskih agregatih bodo prostornine med 1,4 in 2,0 litra, slednji motor bo imel 206 kW/280 KM moči in serijski DSG menjalnik. Trije bodo dizli z močmi od 88 kW/120 KM do 140 kW/190 KM.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.