Prenovljeni DS4 tudi kot crossback

Foto: DS DS4 crossback Foto: DS DS4 crossback Foto: DS DS4 crossback Foto: DS DS4 crossback Foto: DS DS4 Foto: DS DS4 Foto: DS DS4 Foto: DS DS4 Foto: DS DS4 Foto: DS DS4 Foto: DS DS4
Ni več citroën DS4, temveč zgolj še DS4. S prenovo pa je ta francoski posebnež dobil še bolj posebno različico DS4 crossback.
Oglej si celoten članek

Dosedanjo kombilimuzino so Francozi občutno spremenili, pa ne le oblikovno. Doslej zelo visoko nasajenega DS4 so znižali bližje k tlom, s čimer so upravičili tudi nastanek derivata DS4 crossbacka. 

Oba sta seveda zaradi osamosvojitve znamke izpod Citroëna izgubila tudi puščični znak, po novem novo masko in pokrov motorja krasita le oznaki DS. Svetila so kobminacija LED in svetlejšega ksenona, tudi ostali vložki avtomobil zbližujejo z že obnovljenim DS5. 

V notranjosti je glavna novost sedempalčni zaslon, s pomočjo katerega so se znebili kar 12 klasičnih stikal. Dodane so barve zunanjosti, po novem je možnost izbire drugačne obarvanosti strehe, hkrati si lahko kupci omislijo boljše notranje oblazinjenje. 

Tudi crossback, ki je od tal odaljen za tri centimetre več in daje z zaščito in strešnimi nosilci videz klenega križanca, je gnan zgolj na prvi par koles. V motorni paleti so po trije bencinarji in dizli, poleg ročnega pa tudi avtomatika. 

S premium kombilimuzinami in križanci bo DS4/DS4 crossback pričel resno meriti moči novembra, ko bo zapeljal v salone. Še prej pa bo v Frankfurtu razkril tudi nekatere druge za zdaj še skrite podatke, vključno s ceno. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.