Prevoz lepši in zabavnejši

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Novosti v Ženevi. Dizajn je letos postavljen v ospredje, povezljivost pa je nuja tudi v najmanjših.
Oglej si celoten članek

Avtosalon. Zdi se, da pri marsikateri znamki znova odkrivajo, kako pomemben je všečen dizajn za prodajo avtomobilov. Na “nevtralnih” avtomobilskih tleh v Ženevi so skladno in v marsikaterem primeru s ščepcem nostalgije oblikovani modeli zelo na očeh, sicer vedno prelestne hostese pa v ozadju kot že dolgo ne.

Pri tehnologijah je v ospredju informacijska povezanost avtov in voznikov. Zmogljivi
infotainmenti so dokončno vstopili tudi v najmanjše avtomobile, klasični gumbi postajajo vse bolj ogrožena vrsta, notranjost krasijo vse večji zasloni, pri izkoriščanju katerih skrbijo največja tehnološka imena, denimo Apple.

Čeprav množični proizvajalci težijo k vse manjšim motorjem z manj valji, ni kompromisov glede zmogljivosti, elektrika in klasični motor z notranjim izgorevanjem si nista konkurenta, temveč vse bolj sodelujeta. Nekaj je tudi prelomov s preteklostjo – BMW je predstavil prvi model s prednjim pogonom, Renaultov twingo je tega preselil zadaj, Ferrari pa je vgradil turbino.

Rešitev v sodelovanju

V Ženevi ni veliko tarnanja. Časi so težki, izzivi zahtevni, a tehnologija na eni in sodelovanje med znamkami pri skupnih projektih na drugi strani naj bi pripomoglo h krepitvi zanimanja kupcev in k dobičkonosnemu poslovanju. In da, tudi deli, proizvedeni v Sloveniji, poganjajo marsikaterega novinca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.