Pridrvel je karavanski golf R

Foto: Volkswagen VW golf R Foto: Volkswagen VW golf R Foto: Volkswagen VW golf R Foto: Volkswagen VW golf R Foto: Volkswagen VW golf R Foto: Volkswagen VW golf R Foto: Volkswagen VW golf R
Volkswagen je usekal s karavanskim golfom R. Z 220 kilovati pod pokrovom je mogoče na počitnice potovati resnično hitro.
Oglej si celoten članek

Družinskim očetom, ki imajo vsaj nekaj hlapov bencina v krvi, se bodo verjetno pocedile sline ob pogledu na novega golfa varianta R. Iz njegovega 2,0-litrskega motorja se namreč na vsa štiri kolesa pretaka 220 kW (300 KM) moči. Navora je za 380 Nm navora in čeprav je karavan malenkost počasnejši od kombilimuzine, je tudi pospešek 5,1 sekunde od 0 do 100 km/h vreden spoštovanja. 

Povprečna poraba naj bi bila 7,0 litra, a pustimo ta nerealni podatek ob strani. Emisije so 163 g CO2 na kilometer. 

Od običajnega varianta je prvi karavanski R znižan za 20 mm, standardna sta progresivni volan in napredni sistem nadzora stabilnosti ESC, ki ga je mogoče tudi povsem izklopiti (na dirkališču, jasno). Mogoče si je omisliti tudi prilagodljivo podvozje s posebnim programom za vožnjo po stezi. 

Seveda se R dovolj razlikuje tudi po videzu, saj ima posebno masko motorja in bolj napihnjene odbijače, difuzor zraka in 18-palčna platišča, dodana so bi-ksenonska svetila in kromirane izpušne cevi. Znotraj je mešanica usnja, alkantare in karbonskih vložkov, ne manjkajo vse sodobne pritikline (infotainment, modra osvetlitev ...), seveda je mogoče kombinirati s seznamom (tehničnih) dodatkov z navadnega golfa. Družinski očetje bodo po R-ovem volanu lahko prvič posegli spomladi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.