Prihaja hibridni yaris

Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept Foto: Žurnal24 Toyota prius plus Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept Foto: Žurnal24 Toyota yaris HSD concept
Toyota je v Ženevi razkrila yaris HSD. Hibrid, ki nakazuje "stas" nove generacije japonskega mestnega modela, je evropski odgovor na koncept pomanjšanega priusa za ZDA in Japonsko.
Oglej si celoten članek

Kot potrditev prepričanja, da je hibridna tehnologija tista, ki bo še vedno prevladovala med alternativnimi pogoni v bližnji prihodnosti, je Toyota na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila povsem novo hibridno vozilo yaris HSD (Hybrid Synergy Drive).

S tem hibridom Toyota novo tehnologijo vpeljuje tudi v B segment vozil. Yaris HSD koncept odlikuje prostorna notranjost in moderen, naprej obrnjen dizajn. Slogovni detajli, specifični za hibrid, so vidni od zadnjega spojlerja do metalnih elementov, klimatska naprava pa deluje s pomočjo solarnih celic. Prenovljen HSD pogonski agregat je zdaj še bolj učinkovit, kar pomeni, da je še manj potraten z
gorivom in z nižjimi emisijami škodljivih plinov.

Vse največje novosti, predstavljene v Ženevi, najdete v treh galerijah. 1. DEL, 2. DEL in 3. DEL.

Toyota je Evropi razkrila tudi podaljšano različico prius+. To je prvi evropski hibrid s sedmimi sedeži, kot namiguje že samo ime, pa potnikom ponuja še več prostora in udobja. Hkrati naj bi bil po podatkih Toyote najvarčnejši sedemsedežnik na tržišču. Za več udobja so mu dodali panoramsko streho, najnovejša HSD tehnologija pa hkrati pomeni, da ima kompaktne litij-ionske baterije, tako kot tradicionalni prius pa nudi tri režime vožnje in pri električnem režimu vožnje omogoča neslišno vožnjo ob ničelni porabi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.