Prihaja novi C4 picasso

Foto: Citroën Citroën technospace koncept Foto: Citroën Citroën technospace koncept Foto: Citroën Citroën technospace koncept
Citroën je objavil uradne fotografije koncepta Technospace, ki napoveduje skorajšnjo novo generacijo enoprostorca C4 picasso.
Oglej si celoten članek

Kar se je za Citroën pred leti z nenavadnim imenom začelo kot prvi pravi poskus v enoprostorskih vodah, se je že z izvorno xsaro picasso prelevilo v velikanski uspeh. Druga generacija picassoja, ki je del imena povzela po C4, se je prodajala že v dveh velikostnih različicah, skupaj s C3 picassojem pa je tovarna od leta 1999 prodala kar tri milijone vozil.

Technospace koncept napoveduje način, kako naj bi C4 picasso in grand C4 picasso znova stopila v korak z najboljšimi. Ko bo vozilo konec leta v serijski proizvodnji, bo prvo, ki bo izdelano na novi PSA-jevi modularni osnovi, hkrati pa zaradi lahke gradnje obljublja emisije od 98 gramov CO2/km dalje, kar je bilo za ta velikostni razred še nekaj let nazaj težko predstavljivo.

Koncept je dolg 4,43 metra, v primerjavi s sedanjo C4 picasso pa ima daljšo medosno razdaljo in krajša previsa. Da bo notranjost res prostorna, napoveduje podatek o 537-litrskem prtljažniku. Med drugim ima koncept vmesnik, ki ga "potniki" upravljajo izključno na dotik, dodan je 12-palčni zaslon visoke ločljivosti.

Vse o predhodniku C4 picassoja bo znanega v Ženevi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.