Prihaja up GTI, za pokušino streljaj od Slovenije

Foto: Žurnal24 Volkswagen up GTI koncept Foto: Žurnal24 Volkswagen up GTI koncept Foto: Žurnal24 Volkswagen up GTI koncept Foto: Volkswagen Volkswagen up GTI koncept
Festival GTI ob Vrbskem jezeru ima morda najboljše čase že za seboj, a to še ne pomeni, da ne bo Volkswagen tam predstavil zanimive novosti.
Oglej si celoten članek

Za festival ljubiteljev VW vozil, ki se bo ob Vrbskem jezeru z uradnim programom odvijal prihodnji konec tedna, je tovarna pripravila nov koncept GTI. A to ni običajni GTI, temveč je najmanjši GTI doslej. 

Konceptni model up GTI nakazuje, da bodo pri znamki tri znamenite črke v prihodnje namestili še na svoj najmanjši izdelek in s tem konkurirali malim petardam, kot sta fiat 595 abarth, opel adam S ali renault twingo GT. To naj bi se zgodilo že prihodnje leto. 

Up GTI ima najmočnejšo različico 1,0-litrskega motorja, ki jo poznamo že iz nekaterih drugih koncernskih avtov. Zmore 84 kW (115 KM). Avto skupaj tehta le 997 kilogramov, zato je razmerje moč/kilogram dobra. 

Pri Volkswagnu pravijo, da je motor zelo čist, saj da ustreza prihodnjemu WLTP standardu o emisijah. Glede zmogljivosti pa sta zanimiva podatka, da do 100 km/h pospeši v 8,8 sekunde, končna hitrost je kar 196 km/h. To je ob približno isti moči hitreje kot je denimo zmogel golf GTI prve generacije. 

Konceptni up GTI je opremljen z rdečo črto na prednjem delu, bolj nabuhlim videzom in nižjim podvozjem, na katerega so nameščena 17-palčna platišča. Ko bo v serijski proizvodnji, bo na voljo v petih barvah. 

Če notranjost ne bi bila karirasta, bi bilo to veliko presenečenje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.