Prihajajo desetstopenjski menjalniki

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
General Motors (GM) in Ford sta velika ameriška tekmeca, ki pa sodelujeta na področju razvoja novih tehnologij. Ameriški dvojec bo tako v svojih modelih v prihodnosti ponudil nove devet in desetstopenjske menjalnike.
Oglej si celoten članek

Partnerstvo med General Motorsom in Fordom se bo skupaj s podjetjem MOA nadaljevalo v prihodnjih letih.

Razvijali bodo nove samodejne menjalnike. GM bo razvijal devetstopenjske samodejne menjalnike za manjša vozila s pogonom na prednji par koles, Ford pa bo delal na desetstopenjskih samodejnih menjalnikih za velike avtomobile, kot so pick-upi in SUV vozila s pogonom na zadnji par koles. Menjalnike bosta uporabljala oba proizvajalca.

Trenutno sodelujeta na razvoju novega osemstopenjskega samodejnega menjalnika za vozila s prednjim pogonom, prvi avtomobil z novim menjalnikom bo leta 2014 cadillac CTS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.