Prihajajo zunanje zračne blazine

Foto: TWR Automotive
Foto: TWR Automotive
Varna vožnja. Zunanje zračne blazine niso šala, čeprav si je na ta račun prav Volvo letos privoščil prvoaprilsko šalo.
Oglej si celoten članek

TWR Automotive je izdelal sistem, ki bo predvidel nesrečo in v primeru trka na boku vozila sprožil zračne blazine. Napolnile se bodo med 20 in 30 milisekundami ter ublažile posledice za udeležence nesreče. Pri prometnih nesrečah naj bi se kar 40 udarcev zgodilo v bok vozila.

Zračna blazina se napihne od spodaj navzgor, s čimer prekrije spodnjo polovico prednjih in zadnjih vrat vozila. Razvili so tudi napreden radar ter sistem nadzornih kamer, ki pripomorejo, da se blazine napihnejo v pravem trenutku.

Pri TWR Automotive upajo, da bodo v Nemčiji sistem zunanjih zračnih blazin začeli v vozila vgrajevati do konca desetletja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.