Proceed bo odslej ime za popolnoma drugačen tip karoserije

Foto: Kia
Foto: Kia
Proceed je bilo doslej pri Kii kot ime rezervirano za trivratni model ceeda. Nič več.
Oglej si celoten članek

Iz Frankfurta, kjer je evropski oblikovalski center Kie, so poslali v svet prvo fotografijo novega modela proceeda, ki bo dopolnil že znano družino petvratne kombilimuzine in karavana. 

Proceed bo odslej imel pet vrat, hkati pa bo oblikovan kot shooting brake, torej nekakšna mešanica med karavanom in kombilimuzino, kar je novost v ponudbi srednje velikih družinskih vozil, če izvzamemo mercedesovega CLA. 

Kaj natančno so nam pripravili oblikovalci pod vodstvom guruja Petra Schreyjerja, bomo morali počakati do 13. septembra, ko bodo avto prvič v celoti pokazali javnosti. 

roceeda bodo izdelovali in prodajali le v Evropi. Bolj kot na visoke prodajne številke verjetno pri znamki računajo na dodatno utrjevanje imidža, da zmorejo trgu ponuditi tudi inovativne izdelke, kar so že dokazali z modelom stinger.

Da trivratnega modela ceeda pri Kii ne bodo več izdelovali, ni nikakršno presenečenje, saj pri vseh znamkah opažajo velik upad zanimanja za tovrstne "športne" različice kombilimuzin.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:45 3. September 2018.

    Takšen bo https://www.motor1.com/news/264421/kia-proceed-autobahn-camo-video/ Zgleda lep

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.