Prometne nesreče tudi zaradi letnih pnevmatik

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski policisti so v ponedeljek med 6. in 14. uro obravnavali kar 111 prometnih nesreč. Težave v prometu nastajajo tudi zaradi nekaterih vozil z letnimi pnevmatikami. Na cestah je v takšnih vremenskih in voznih razmerah, kot so vladale včeraj in se nadaljujejo tudi danes, obvezna zimska oprema.
Oglej si celoten članek

Na policiji so pojasnili, da se je ena od 111 prometnih nesreč, kolikor so jih danes obravnavali policisti, končala s hudo telesno poškodbo, v 13 nesrečah so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe, 97 prometnih nesreč se je končalo z materialno škodo na udeleženih vozilih in objektih.

Brez zimske opreme ne na cesto

Težave v prometu med drugim povzročajo tudi tisti vozniki, ki so na svojih avtomobilih že zamenjali zimske pnevmatike v letne. Zakon o pravilih cestnega prometa namreč določa, da morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo v času od 15. novembra do 15. marca, v zimskih razmerah pa tudi zunaj tega obdobja. Zimske razmere nastopijo, ko se sneg oprijema vozišča ali ko je vozišče zasneženo ali poledenelo. Vozniku, ki nima ustrezne opreme, grozi denarna kazen v višini 120 evrov, če onemogoča promet, pa kazen znaša 500 evrov in pet kazenskih točk.

Celjani in Korošci že na letnih pnevmatikah

Več težav v prometu so zaradi voznikov z letnimi pnevmatikami med drugim imeli na Celjskem in Koroškem. Vodja celjske zimske službe Jure Stermecki je dejal, naj se vozniki brez ustrezne zimske opreme ne odpravljajo na pot.

Sneženje je sicer napovedano do sredine tedna. Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da na Primorskem piha močnejša burja in lahko pada tudi leden dež ali sodra, na izpostavljenih odsekih cest je zato lahko tudi poledica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:57 26. Marec 2013.

    ti pa si brihtn ja.še dobro da je ti nimas na sebi,sg ali ce table .ker puys ,tako ni za …

  • 13:24 26. Marec 2013.

    Jst sm pa lublančan s celjskimi tablcami, včasih prav pride :)<br />Drgač pa a ni kazen za napačno opremo po …

  • 10:59 26. Marec 2013.

    Ja Puys ti boš že vedu.Men se pa zdi da kr po celi deželci najdeš prepotentne šoferje,ki so seveda naj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.