Proti Fordovemu policijskemu avtu kriminalci potrebujejo top

Foto: Ford
Foto: Ford
Ford je prvi proizvajalec namenskih policijskih vozil, ki je na svojemu modelu police interceptor ponudil balistično zaščito tipa IV, ki potnike ščiti tudi proti nekaterim tipom prebojnih krogel.
Oglej si celoten članek

Strelski obračuni med kriminalci in policisti v ZDA postajajo vse bolj zaskrbljujoči, nepridipravi pa uporabljajo vse bolj zmogljivo orožje, zato se je Ford odločil prisluhniti željam policije po še več zaščite, ki bi jim jo nudila njihov delovna vozila. 

Police interceptor limuzina in SUV tako odslej na zahtevo državnih organov dosegata normo tip IV balistične zaščite pred izstrelki in šrapneli. To pomeni, da so potniško kabino odeli s takšnimi ploščami, ki lahko zadržijo krogle tipa 7,62x63 mm in mase 10,8 gramov pri hitrosti 847 m/s. To praktično pomeni vse krogle ročnega orožja do kalibra 0.30. Niso pa zaščitena stekla, zato se morajo policisti med napadom skriti pod okvir. 

Testiranje za tip III balistične zaščite:

Interceptorji so že tako sila robustni stroji, posebej prilagojeni zahtevnim policijskim akcijam. Tako imajo v primerjavi s standardnimi modelom taurus (limuzina) in edge (suv) še dodatno ojačano potniško kabino, prestali so tudi test naleta od zadaj pri hitrosti 120 km/h.

Imajo tudi policiji prilagojeno športno podvozje, V6 bencinske motorje z okoli 220 kW moči (300 KM), jeklena platišča, boljše zavore ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:11 20. Marec 2016.

    Pa kaj se je vam na zurnaku čisto zmešalo s temi vsiljivimi reklamami al kaj!Pa pizda vam materna kaj boste …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.