PSA skupina se uspešno koplje iz blata

Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Čeprav so še vedno globoko v rdečem, polletno poslovanje skupine PSA Francozom vliva veselje. Tudi Toyota spodbudno.
Oglej si celoten članek

Francoski proizvajalec avtomobilov PSA Peugeot Citroen je v prvem polletju ustvaril 114 milijonov evrov čiste izgube, potem ko je v enakem lanskem obdobju znašala 471 milijonov evrov. Prihodki so dosegli 27,6 milijarde evrov, od tega v avtomobilski diviziji 18,6 milijarde evrov, kar je primerljivo z enakim lanskim obdobjem.

Dobiček iz poslovanja pred enkratnimi dogodki je v prvih šestih mesecih znašal 477 milijonov evrov, potem ko so imeli v enakem lanskem obdobju iz tega naslova 100 milijonov evrov izgube. Rezultat je presegel pričakovanja analitikov, ki so napovedovali 358 milijonov evrov dobička.

PSA Peugeot Citroen se je v minulih dveh letih znašel v hudih finančnih težavah, zato so aprila sprožili strateški načrt, ki so ga poimenovali Spet v igri. Kot so danes pojasnili v družbi, načrt že kaže rezultate. "Sporočimo lahko, da je okrevanje skupine zelo močno," je pojasnil finančni direktor družbe Jean-Baptiste de Chatillon.

Še posebej je zadovoljen z okrevanjem v avtomobilski diviziji, ki je v prvem polletju ustvarila sedem milijonov evrov dobička iz poslovanja pred enkratnimi dogodki, v enakem lanskem obdobju pa 538 milijonov evrov izgube. Prodaja raste na Kitajskem, v Latinski Ameriki in Rusiji pa skupina zmanjšuje izgubo, je pojasnil Chatillon.

Delnice družbe so v dopoldanskem trgovanju na borzi pridobile 6,51 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.