Putin testiral nov "ladin stroj"

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Ruski predsednik Vladimir Putin je mož "neštetih talentov." Morda ga bodo po zadnjem videu, ko se je prelevil v testnega voznika avtomobila, sprejeli celo v TV šov Top Gear, so zapisali pri britanskem Guardianu.
Oglej si celoten članek

Vladimir Putin ni preizkusil novega lamborghinija ali ferrarija, pač pa najnovejši izdelek AvtoVAZ-a, največjega ruskega proizvajalca vozil, lado vesto. Avtomobil je preizkusil na poti do mednarodnega forum v Sočiju. Nekdanjega tajnega agenta KGB je v vozilu spremljal direktor AvtoVAZ-a, Bo Andresson. Putin je po tesnti vožnji zelo pozitivno ocenil lado vesto. Dejal je, da je avtomobil dober, enostaven za uporabo, pohvalil je krmiljenje in pospeške, na koncu pa postregel še z zanimivo izjavo: "V Sočiju so zelo zavite ceste. Vozniki so prisiljeni voziti med 30 do 50 km/h, a jaz sem vozil hitreje."

Avtovaz bo začel novo lado vesto v vzhodni Evropi, Bližnjem vzhodu in Latinski Ameriki prodajati že novembra letos.

Lade bodo novi mercedesi

Nekdanji glavni oblikovalec pri Mercedes-Benzu in Volvu Steve Martin je prvega oktobra leta 2011 začel službo glavnega oblikovalca pri ruskem izdelovalcu vozil AvtoVAZ-a. Človek, ki se je podpisal pod obliko Mercedes-Benzovega razkošnega razreda S in ki je zaslužen za videz modelov ML in GL, si je pred štirimi leti zadal cilj, izdelati "čudež" iz znamke Lada, ki je v zadnjem desetletju izgubila boj na področju dizajna s konkurenčnimi znamkami. Največji ruski proizvajalec avtomobilov je leta 2010 zašel v velike finančne težave, s pomočjo ruske vlade in programa "staro za novo" pa se mu je uspelo izogniti bankrotu. Pri AvtoVAZ-u nov veter v jadra pričakujejo z novimi vozili, kot je lada vesta, oblika njihovih vozil pa je očitno postala prioriteta številka ena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:39 27. Oktober 2015.

    vse kar ima tole skupno s Top Gear je, da se črn avto pred njim, (verjetno spremstva), vozi ves čas …

  • 10:00 27. Oktober 2015.

    To Putinovo testiranje ni nič v primerjavi s testiranjem kosilnice v Halozah, ki ga je opravil naš predsednik Pahor!

  • 09:39 27. Oktober 2015.

    Dragi novinarji, nazaj v OŠ, ker ne veste, da se imena pišejo z veliko začetnico!!<br />Sicer je pa njihova Niva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.