Putin za nagrado podeljeval audije

Foto: EPA
Foto: EPA
Biti nosilec olimpijske medalje v Rusiji ni kar tako. Vsem dobitnikom je osebno čestital predsednik Vladimir Putin, hkrati pa v roke vsakemu stisnil še ključe novega luksuznega audija.
Oglej si celoten članek

Na slovesnem sprejemu v Kremlju je vseh 82 ruskih olimpijskih nosilcev medalj v posameznih ali ekipnih športih dobilo prav posebno nagrado. 24 olimpijcev je prejelo v dar audija A8, nosilci srebrne medalje imajo odslej kupejevskega A7, za bron pa so bili dobitniki nagrajeni z modelom A6. Kaj so v dar dobili njihovi trenerji, agencije ne poročajo, seveda pa bodo dobitniki medalj gotovo deležni še različnih drugih nagrad.

Da bodo športniki lahko čimprej uživali za volanom lepotcev, bodo do registracije prišli po posebej hitrem postopku mimo zapletenih birokratskih pravil, ki veljajo v Rusiji. Pri hitrem reševanju formalnosti jim bodo pomagali celo prometni policisti, poročajo Ria Novosti. Športniki bodo morali povedati le, za katero rusko regijo želijo registracijo.

Za primerjavo, Urška Žolnir bo za zlato medaljo v judu skupaj od države in Olimpijskega komiteja Slovenije po obdavčitvi skupaj prejela okoli 40 tisoč evrov nagrade, Primož Kozmus za srebrn met kladiva 28 tisoč evrov, strelec Rajmond Debevec ter veslača Luka Špik in Iztok Čop pa okrog 20 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.