Rabljen fiat 500L zaradi slavnega potnika prodan za neverjetno ceno

Foto: EPA
Foto: EPA
Tako dragocenega avta v srbski tovarni v Kragujevcu bržkone še niso izdelali. Fiata 500L je bil prodan za 82 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Gre za fiat 500L, ki je prišel na naslovnice svetovnih medijev, potem ko se je z njim papež Frančišek peljal med lanskim obiskom ameriškega mesta Filadelfija. Avto je med velikimi črnimi suvi, v katerih so varnostniki fiata obkoljenega skrbno spremljali med obiskom, deloval sila smešno.

Prodan je bil na dražbi, izkupiček pa namenjen več katoliškim dobrodelnim organizacijam.

Cerkveni predstavniki v Filadelfiji so sporočili, da je bila dražba vrhunec prireditve ob začetku tamkajšnje avtomobilske razstave. Okoli 19 ponudnikov iz ZDA se je potegovalo za papežev fiat, a organizatorji dražbe niso razkrili podrobnosti o kupcu, poroča STA. 

Papež je sicer med lanskim obiskom Filadelfije uporabljal dva fiata 500L. Drugega so razstavili naže omenjeni razstavi.

Foto: EPA Fiat in papež Papež Frančišek je znan po razmeroma zelo "skromnem" voznem parku, saj zavrača, da bi ga vozili v kakšnih dragocenih premium znamkah. Tako so ga med obiskom kostnice v Redipulji avgusta 2014 ob stoletnici prve svetovne vojne na prizrišče pripeljali v VW golfu, drugič je uporabljal kio soul ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:15 31. Januar 2016.

    to je eno, filadelfija je pa drug orng kiks, jebeni fdv kva nam ti delaš :)

  • 09:03 31. Januar 2016.

    Fiat 500L za ameriški trg izdelujejo v Mehiki,tako da srbi nimajo nič s tem ˝fičotom˝.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.