Radar lahko izmeri tudi hitrost kolesarja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija je leta 2013 v primerjavi z letom prej zaradi alkoholiziranosti kaznovala 208 kolesarjev več.
Oglej si celoten članek

V letu 2013 so policisti pri kolesarjih ugotovili 1.136 kršitev, povezanih z alkoholom, leto prej pa 928.

Globe za kršitve so enake kot za voznike motornih vozil, tj. od 300 do najmanj 1.200 evrov. Vozniku kolesa se ne izrekajo kazenske točke in ne vplivajo na njegovo vozniško dovoljenje, so nam še pojasnili pri policiji, kjer so na naše poizvedovanje, ali policisti kolesarje lovijo s pomočjo radarjev dodali, da je hitrost kolesarja mogoče izmeriti z merilniki hitrosti, vendar so takšni primeri zelo redki.

Pri policiji še svetujejo, da naj kolesarji sedejo na kolo le trezni. Uporabljajo naj zaščitno čelado, prilagodijo hitrost, pozorni na bodo tudi na ravnanja ostalih udeležencev v prometu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:27 1. September 2014.

    potem očitno ti nikoli ne greš na kolo da takšne neumnosti govoriš.prvo naj naredijo kolesarske steze ,ki so dejansko kolesarske.ne …

  • 12:25 1. September 2014.

    kaj potem to pomeni,da kolesarji ,ki se peljemo več kot 25 km/h po kolesarski,se moramo vrniti nazaj na nevarne ceste.kaj …

  • 11:59 1. September 2014.

    Kolesarske steze naj raje porihtajo, ne pa da se moramo voziti po Japonskih cestah(samajama)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.