Radar ujel, da tovornjak po cesti drvi s kar 164 km/h

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hitrostna kamera je ujela voznika, kako v klanec navzgor po cesti z omejitvijo 80 km/h drvi s hitrostjo 164 km/h. Nič tako pretresljivega, če ne bi bil ta voznik za krmilom tovornjaka.
Oglej si celoten članek

Henrik Larsson je oktobra vozil scanio z gozdarskim priklopnikom po glavni cesti pri mestu Ljusdal, ko je pri vožnji za drugim tovornjakom opazil, da se je zabliskala hitrostna kamera. "Pogledal sem na merilnik in videl, da grem 78 km/h," je povedal. Zato ga ni nič skrbelo. 

Čez nekaj tednov pa je poštar prinesel pismo policije, v kateri je bila fotografija tovornjaka in ugotovitev, da naj bi mimo kamere drvel kar dvakrat hitreje od dovoljene hitrosti, s 164 km/h, poroča Teknikens Värld.

Policija je spisala kazen v višini 4.000 švedskih kron (okoli 433 evrov), vendar jo voznik seveda ne namerava plačati. Postopek pritožbe še poteka, v izid pa ne bi smelo biti dvoma, saj imajo vsi tovornjaki v EU elektronsko omejeno hitrost na največ 90 km/h. Tudi izpis tahografa bi moral biti v pomoč.

Precej težje pa bi ugotovitvam hitrostne kamere verjetno oporekal kakšen voznik avtomobila. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.