Range rover evoque še kot kabriolet

Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet
Range Rover je predstavil novo karoserijsko različico svojega najmanjšega modela evoque. Evoque je po novem prvi kabriolet med razkošnimi kompaktnimi športnimi terenci na svetu.
Oglej si celoten članek

Range rover evoque kabriolet je peti član družine Range Roverjev – in prvi kabriolet doslej. Vozilo s štirisedežno zasnovo je namenjen vožnji v vseh letnih časih.

Po napovedih naj bi se svetovni trg športnih terencev v naslednjih petih letih povečal za 20 odstotkov, za kupce pa bodo postali zanimivi tudi kabrioleti na osnovi športnih terencev.

Najdaljša platnena streha

Poseben poudarek zunanjemu oblikovanju evoquea kabrioleta je bil namenjen platneni strehi, ki zagotavlja obliko zvesto izvirni. Mehanizem za zlaganje v obliki črke Z je poravnan z zadnjim delom karoserije. Platnena streha je najdaljša in najširša med vsemi tovrstnimi strehami, nameščenimi na kabriolete, ki so na trgu zdaj.

Pri hitrostih vozila do 48 km/h se streha povsem avtomatizirano zloži v 18 sekundah, zapre pa v 21 sekundah. zaradi posebnega sloja za zvočno izolacijo je udobje povsem primerljivo s petvratnim evoqueom, pravijo pri Range Roverju. Poleg tega položaj strehe ne vpliva na prtljažnik, katerega volumen je 251 litrov.

Foto: Range Rover range rover evoque kabriolet

Tudi štirikolesni pogon

V središču kabine je povsem novi 10,2-palčni zaslon na dotik z visoko ločljivostjo, ki je del sistema za informacije in razvedrilo InControl™ Touch Pro, s katerim so opremljena vozila Jaguar Land Rover naslednje generacije, zdaj pa je prvič na voljo v Land Roverju.
 
Tehnologije so identične kot pri modelu evoque s petimi vrati in coupéju. Kupci izberejo štirikolesni pogon, ki ga dopolnjujejo Land Roverjev devetstopenjski samodejni menjalnik, sistem Terrain Response®, zaznavanje globine pri bredenju Wade Sensing in nadzor vožnje po vseh podlagah.

Naprodaj od pomladi 2016 na več kot 170 trgih po vsem svetu, izdelovali pa ga bodo v Land Roverjevem obratu Halewood, kjer nastajata tudi različici s petimi vrati in coupé.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.