Renault po več desetletjih spreminja logotip!

Foto: Renault
Foto: Renault
Dejansko so novega pokazali že pred časom, pa niste vedeli, da bo zdaj uradno predstavljal slovito francosko znamko.
Oglej si celoten članek

Nekoliko na tiho so pri Renaultu začeli z veliko spremembo svojega logotipa. S tem so se pridružili zdaj že dolgemu seznamu znamk, ki so svoje logotipe spremenile v zadnjem letu.

Medtem ko večina drugih znamk to naredi z veliko pompa, so pri Renaultu izbrali precej bolj umirjen in postopen prehod. Nov logotip bo pravzaprav identičen tistemu, ki so ga januarja namestili na svoj zelo odmevni koncept renault 5 EV, s katerim so napovedali povratek slovite "petke".

Foto: Renault Renault 5 Prototype,

Foto: Renault Renault logotip

Logotip se s preprostejšo, zdaj plosko obliko prepleta dveh diamantov na nek način vrača v preteklost, ko so med letoma 1972 in 1992 na avtomobile nameščali romb iz štirih brazd.

A po drugi strani se zdi nova oznaka s svojo preprosto in hkrati zelo povedno vsebino idealna za izzive prihodnosti, v katere je lani ugriznilo novo vodstvo velikana pod poveljstvom Luca de Mea. Tudi večina ostalih znamk je v novi generaciji logotipov opustila 3D dizajn in začela zagovarjati bolj čiste in ozke linije.

Foto: Renault Renault logotip

Pri slovenskem predstavništvu Renaulta so potrdili, da prihaja nov logotip in napovedali njegovo postopno uvajanje, najprej v svoje marketinške vsebine, nato pa se bo začel pojavljati tudi na vseh prihodnjih modelih znamke in na prodajno-servisne centre.

Renault redko spreminja svoj logotip, aktualnega so začeli uporabljati že leta 1992, pred tem pa so 20 let uporabljali dizajn, ki se ga dobro spominjamo iz modelov renault 4 in renault 5. Diamant v logotipu se je sicer pojavil že leta 1925.

Uradno konec finančne poroke z Mercedesom

Prelom s preteklostjo je Renault naredil še na enem področju - sporočili so, da so prodali svoj celotni delež, ki so ga imeli v podjetju Daimler AG. Šlo je za več kot 16 milijonov delnic oziroma 1,54-odstotni delež v Daimlerju, ki je bil plod tesnega sodelovanja med velikanoma iz časov avtomobilskih vladarjev Carlosa Ghosna in Dieterja Zetscheja. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:22 14. Marec 2021.

    Enkrat Renault,nikdar več Renault.Hvala.Je pa res in starejši se bodo strinjali,da je bil Renault v 70ih in malo v 80ih …

  • 20:50 13. Marec 2021.

    Naj raje izboljšajo izdelavoi, kot pa da se že desetletja ukvarjajo z izmisljanjem imen in logotipov.

  • 19:33 13. Marec 2021.

    Karkoli naredijo spominja na luknjo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.