Revolucija v snemanju avtomobilskih oglasov

Foto: Mill Mill blackbird Foto: Mill Mill blackbird Foto: Mill Mill blackbird Foto: Mill Mill blackbird
Podjetje Mill, ki se ukvarja s posebnimi učinki, je naredilo vozilo futuristične oblike, ki se za potrebe snemanja filma ali reklam, spremeni v skoraj katerikoli avtomobil.
Oglej si celoten članek

Pri podjetju Mill so na ta način rešili veliko težavo v oglaševanju, saj na lokaciji za snemanje resničen avtomobil ni več potreben. Vozilo poimenovano blackbird je namreč tako prilagodljivo, da se ga lahko podaljša za 1,2 metra, ali razširi za 25 centimetrov, prilagodljiva sta tudi elektormotor in vzmetenje, kolesa je možno zamenjati z originalnimi.

BlackBird je opremljen s kamero, ki snema vse, kar se okoli vozila dogaja in ustvarja 3D sliko okolice. Računalnik nato črnega blackbirda nadomesti z avtomobilom, ki ga želi naročnik oglasa reklamirati. Edino, kar je na posnetku resnično so okolica, kolesa in del sence blackbirda. Posnetki izgledajo tako resnični, da je nemogoče ugotoviti, da so jih naredili s pomočjo računalnika.

Ime po slavnem izvidniškem letalu

Prednosti tovrstnega snemanja je več, saj se večina reklam za avtomobile posname še preden jih začnejo proizvajati. Nekatere elemente na vozilu lahko zato naknadno zamenjajo in niso enaki kot na reklami. S pomočjo računalnika lahko na virtualnem modelu to spremenijo. Pogosto so zaradi snemanja reklam na splet predčasno pricurljaje fotografiranje zamaskiranih avtomobilov, blackbird lahko razkrije zgolj platišča novega avtomobila.

Prav tako je z blackbirdom veliko lažje posneti reklamo na kateri koli lokaciji, kot pa tja transportirati pravo vozilo ali več vozil.

Vozilo je nastalo v istem hangarju kot izvidniško letalo lockheed SR-71 blackbird, po katerem je dobilo ime.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.