Revozov wind "propadla investicija"

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Po letih debelih krav v Revozu zadnje mesece ne skrivajo več, da so se znašli v težavnem položaju. A prava rešitev je še več kot leto in pol stran, nekateri tuji komentatorji pa jo vidijo kar v nasledniku popularne "petke."
Oglej si celoten članek

Revoz je prejšnji teden objavil, da v Renaultovi novomeški tovarni ukinja tretjo, nočno izmeno, s čimer na cesti ostaja 330 večinoma prek agencij zaposlenih ljudi. Vendar pa je prihodnost negotova še za vsaj tisoč ljudi, odpuščanje pa ni izključeno niti za tiste s pogodbami za nedoločen čas.

Pisec ugledne avtomobilistične spletne revije Just Auto Simon Warburton pri opisovanju razmer v Revozu navaja izjavo predstavnice sindikata Skei Lidije Jerkič. Ta je za revijo brez ovinkarjenj dejala naslednje: "Menim, da je glavni problem povzročil model wind, ki je bil zavožena investicija. Težave so tudi zaradi prodaje v Franciji in Nemčiji."

Jerkičeva je dodala, da optimizem za prihodnost vliva naslednik twinga, ki ga bodo v Revozu začeli izdelovati konec 2013 ali na začetku 2014. Warburton pri tem v svojem članku dodaja, da gre verjetno za naslednika renaulta 5, čeprav je Renault javnosti že pred časom pojasnil, da v Novem mestu v sodelovanju z Mercedes-Benzom nastaja projekt Edison novih (tudi električnih) generacij smarta in twinga.

Se je vrh Renaulta že odločil?

Spomnimo, komercialni direktor Renaulta Jérôme Stoll je že pred meseci dejal, da so prodali vsega 8.900 modelov winda, čeprav so bili obeti precej višji. Namignil je še, da winda druge generacije ne bo. Prvi mož Revoza Aleš Bratož je za Žurnal24 sicer dejal, da to še ni dokončno, da pa so nameravali v celotnem življenjskem ciklu prodati 75 tisoč windov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • t16
    11:35 21. Marec 2012.

    sej napaka ni v revozu ampak pri tistih ki so naredili dizajn za ta avto, ki očitno ni zanimiv za …

  • 11:18 21. Marec 2012.

    Vsakdo, ki se vsaj malo spozna na današnje avtomobilske trende v svetu in SLO, je vedel, da je TWINGO pogreb …

  • 10:47 21. Marec 2012.

    Ne samo to, vprašajte se koliko davkoplačevalskega denarja je bilo takrat vloženo v ta projekt !!! Izračunajte si koliko denarja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.