S pritiskom na zaslon spremenite barvo avtomobila

Foto: Škoda 1. april Foto: Škoda 1. april Foto: Škoda 1. april Foto: Nissan 1. april Foto: Nissan 1. april Foto: Opel 1. april Foto: Opel 1. april
Danes je dan po 1. aprilu, zato smo na enem mestu zbrali pet letošnjih avtomobilskih prvoaprilskih šal. Avto, ki spreminja barva, Škoda v proizvodnjo hitrih čolnov, Opel s posebnim taksijem, ki je hkrati stojnica za kebab, Nissan s stikalom za hujšanje in Volksagnov enosedežni dostavnik.
Oglej si celoten članek

Škoda je na 1. april predstavila revolucionarno tehnologijo „shadechange“, ki vozniku omogoča, da s pritiskom na zaslon na dotik zamenjuje barve zunanjosti vozila. Tako lahko v vsakem trenutku, odvisno od razpoloženja, ali bi radi imeli fabio v beli, rumeni, modri, zeleni ali kakšni drugi barvi, spremenimo barvo.

Športni čoln s samodejnim menjalnikom

Pri Škodi še niso imeli dovolj in najavili vest, da se podajajo v svet navtike. S konceptom čolna visionsea so najavili prihod čistokrvnega desetmetrskega športnega čolna vpadljive zelene barve, ki ga poganja bodisi prisilno polnjen bencinski motor z 132 kilovati moči ali hibrid z 198 kilovati moči, oba pa sodelujeta z DSG samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama.

Hišni konkurent Volkswagen, ki se ponavadi za 1. aprila izogiba šalam, pa je najavil enosedežno dostavno vozilo, oziroma mikro kombi, ki v dolžino meri vsega 2,4 metra, v katerega poleg voznika komaj spravimo še kaj tovora.

Stikalo za hujšanje

Pri Oplu se za 1. aprila radi šalijo. Letos so predstavili taksi kombi vivaro posebej prilagojen postrežbi kebaba. Vozilo ima poleg dveh premičnih žarov v naslone za roke vgrajene posode za solato in posebej prilagojena stojala za velik izbor prilog in omak.

Pri Nissanu pa so se tokrat domislili stikala za hujšanje, ki so ga poimenovali „fitnes gumb“. S pritiskom na stikalo se izključi servo volan, tudi na stopalko za plin je treba pritisniti močneje, ročica menjalnika postane težja. Vožnja v trenutku postane naporen trening, pri Nissanu pa navajajo, da na ta način voznik na dan porabi 1.415 kalorij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.