S slovensko pomočjo še bolj strupena

Foto: McLaren
Foto: McLaren
Najnovejši izpušni sistem, ki ga namerava na trg poslati podjetje Akrapovič, svetovno znani slovenski proizvajalec športnih izpušnih sistemov za drugo vgradnjo, je sistem iz linije Slip-On.
Oglej si celoten članek

Izpušni sistem bodo vgradili v športna modela McLaren 12C in 12C Spider, ki ju poganja 3,8-litrski 8-valjni motor. Izpušni sistem je v celoti izdelan iz izbranih titanovih zlitin na podlagi najnovejše konstrukcijske tehnologije, ki izboljšuje zmogljivost modela 12C, daje sloviti Akrapovičev zvok in še vedno omogoča udobno vožnjo.

Foto: Akrapovič / Bor Dobrin McLaren 12C Akrapovič

V višjih vrtljajih kot potres

Akrapovičev sistem nadomešča standardni izpušni sistem, s katerim vo iz avtomobila izvabil pravi športni duh in zvok. Oblikovan in izdelan je bil na podlagi specialnih konstrukcijskih tehnik, kar izboljšuje zmogljivost avtomobila in izkušnjo zvoka pri vseh vrtljajih. Akrapovičevi inženirji so veliko pozornosti posvetili temu, da ima mcLaren 12C izrazit zvok; pri nizkih vrtljajih izpušni sistem proizvede globok zvok, značilen za 8-valjne motorje, pri višjih vrtljajih pa se zvok spremeni v pravo športno rohnenje, značilno za športnike, ki obvladujejo tekmovalne steze.

Foto: Akrapovič / Alex Štokelj Akrapovičev izpušni sistem za McLaren 12C Boljše vozne lastnosti

Sistem je za nameček lažji, kar prispeva k boljšemu razmerju med močjo in težo, poleg tega pa poveča tudi navor in moč. Ker izpuhu omogoča, da "diha" tudi pri višjih vrtljajih in obenem obdrži značilen zvok pri nižjih vrtljajih, je boljša tudi odzivnost.

Celotno podobo sistema zaokrožujejo izhodi iz ogljikovih vlaken, ki so odporni na visoke temperature. Izdelujejo jih inženirji v Akrapovičevem oddelku za kompozitne dele.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.