Secirali bomo leva, ki ima povezavo tudi s Slovenijo

Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid
Na podaljšanem testu se družimo z novo generacijo peugeota 308, kombilimuzino in karavana SW. Pogledali bomo v zakulisje. Nova generacija prinaša veliko novega, tudi povsem nov logotip znamke, ki nastaja v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Peugeot 308 je eden najbolj pomembnih predstavnikov nižjega srednjega razreda kombilimuzin in karavanov v Sloveniji, na katerega kljub SUV mrzlici še vedno prisegajo številni slovenski vozniki in voznice vseh starosti. 308 je eden najbolj tradicionalnih modelov pri nas, ki je tudi tehnološko gledano v vrhu razreda, v katerem nastopa. Prav zato smo se na zurnal24.si odločili, da pogledamo v zakulisje, ter da predstavimo in preizkusimo tehnologije, ki jim med klasičnim testnim terminom posvečamo manj pozornosti.

Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid

Pokukali smo 10 novosti, ki smo jih našli v 308

Model 308 uvaja stvari, ki jih znamke ponavadi prepustijo svojim največjim in najprestižnejšim modelom. Tako je prvi peugeot z novim emblemom, v katerem je po novem le še levja glava. Tisti na motorni maski je zares velikanski, poleg zadnjih vrat pa levji glavi krasita tudi oba boka. Naj se ve, kam sodi. In kar je pri novi oznaki zelo zanimivo, izdelujejo jih v Sloveniji, natančneje v Kamniku. Z napisom Made in Slovenia vred.

Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid

Avto Kako zagotoviti dober zvok v avtomobilu?

Eden zaščitnih znakov francoske znamke je ureditev potniške kabine. Pogledali bomo v Peugeotovo zgodovino, ki jo v moderni dobi zaznamuje edinstven koncept i-cockpit. Prav zaradi majhnega volana, 3D merilnikov, materialov in drugih elementov v kabini, je francoski kompaktni model posebnež v svojem razredu. Nova je tudi multimedija, zaradi katere so v preteklosti iz armaturne plošče izginila številna stikala in gumbi, zdaj pa so Francozi tudi po nasvetih lastnikov prejšnje 308-ce informacijsko-zabavni sistem dodelali in personalizirali s številnimi bližnjicami (instrumentna plošča po meri), ki močno olajšajo uporabo multimedije, vožnjo pa naredijo preglednejšo in varnejšo.

Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid

Novost Za Peugeotovo kombilimuzino je končno tu tudi kombi

EU in neodvisna organizacija Euro NCAP v svojih zakonih stalno zaostrujeta obvezne sisteme v vozilu, ki vozniku pomagajo pri vožnji, da je manj stresna, v prvi vrsti pa vožnjo naredijo bolj varno. Nova generacija peugeota 308 velja za enega najbolj pametnih in tehnoloških vozil v svojem razredu. Podrobno bomo preizkusili sisteme, ki so danes pogoj, da je avto moderen, 308 pa prinaša še več sistemov, ki se šele uveljavljajo v nižjem srednjem razredu kombilimuzin in karavanov. Poglobili se bomo nadzoru mrtvih kotov z dolgim dosegom, opozorilniku na promet od zadaj in tudi "polsamodejni vožnji". Danes je možno le z državnjem volana varno in brez stresa prevoziti pot po avtocesti od Ljubljane do Kopra, tudi, ko so na cesti zastoji.

Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid Foto: Anže Petkovšek Peugeot 308 Hybrid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.