Šef Toyote bo tekmoval na Nürburgringu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Akio Toyoda, šef največjega proizvajalca vozil na svetu, bo tekmoval na 24 urah Nürburgringa.
Oglej si celoten članek

Gre seveda v prvi vrsti za marketinško potezo, po drugi strani pa lahko verjamemo, da se bo Akio Toyoda na dirkališču izdatno zabaval, saj je na prestižni vzdržljivostni dirki že tekmoval v letih 2007 in 2009. Znano je namreč, da Toyodi v nasprotju s predhodniki na položaju šefa Toyote po žilah teče obilo adrenalina, kar se pozna tudi v novih generacijah toyot, ki po njegovih zahtevah želijo precej bolj igrati na čustveno noto voznikov.

A pred štiri leti Toyoda še ni bil vrhovni šef koncerna, zato bo letošnja udeležba na dirki še toliko zanimivejša. Po vrhunskih mestih verjetno sicer ne bo posegel; leta 2009 se je denimo njegova ekipa z lexusom LFA uvrstila na 87. mesto med 170 posadkami. 

Letos bo dirka na znamenitem dirkališču potekala konec tedna med 17. in 20. majem. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.